SATIR TAVUKLU KABAK SANDAL - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

19 Nisan 2020 Pazar

SATIR TAVUKLU KABAK SANDAL


tavuklu kabak yemeği


Kabak sevmeyenleri bile baştan çıkaracak bir lezzete ne dersiniz? Bizim evde genelde sebze türü yemekler pek yenmiyor o sebeple bende, nasıl çocuklara sebze sevdirilmeye çalışılırsa aynı şekilde mücadele ediyorum.

Özellikle son dönemlerde korona virüs nedeni ile evde kalıp olağan üstü kilo alımları devam ederken sağlıklı beslenme rehberi de oluşturmuş oluyorum diye düşünüyorum. İlerleyen günlerde yine aynı şekilde yemek tarifleri deneyerek devam edeceğim emin olabilirsiniz.


Satır Tavuklu Kabak Sandal Malzemeleri

3 KİŞİLİK İÇİN;

·         3 Adet Orta Boy Kabak
·         2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
·         250 Gr Tavuk Göğsü
·         3 Adet Biber
·         1 Tatlı Kaşığı Tuz
·         1 Tatlı Kaşığı Karabiber
·         1 Tatlı Kaşığı Kimyon
·         Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı


Satır Tavuklu Kabak Sandal Hazırlanışı

Kabakları iyice yıkayın ve uzunlamasına sapları kalacak şekilde ikiye ayırın.

Kabuklarını temizlemeyin, kabağın çekirdek bölümünü ayırın onu kullanmayacağız. Diğer sert kısmını içinden de temizleyin onları ise bir kenara ayırın.
Artık kayıklarımız hazır.

Kabakları haşlamadan yaklaşık 26 cm lik bir yuvarlak tepsiye koyun ve kenarda beklemeye bırakın.


Tavuk göğsünü satırla kalın kıyma kıvamına getirecek şekilde ya da satır yoksa bir bıçak ile çok ince küçük tavuk parçacıkları yaparak geniş bir tava içerisine alın.

Soğanları ve biberleri de  ince yemeklik doğrayıp üzerine ekleyin.

Kenara ayırdığınız çekirdeksiz kabak içlerini de yine küçük parçalar halinde kesip karışıma ilave edin.

En son baharat ve yağda ekleyerek tava da yaklaşık 10 dakika kavurun.

Kavurma işlemini sırası ile değil hepsi birlikte olacak şekilde ayarlayın. İç harç renk almadan ancak piştiğine emin olduktan sonra ateşten alın.


 Hazırlamış olduğunuz kabakların içerisine harcı eşit oranda paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecede ki fırın da yaklaşık 40 dk. renk alana kadar pişirin.

Her zaman yazarım bazılarımızın fırınları farklı ısılarda olduğundan siz ürünü takip ederek pişirirseniz daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü