Kabak sevmeyenleri bile baştan çıkaracak bir lezzete ne dersiniz?
Bizim evde genelde sebze türü yemekler pek yenmiyor o sebeple bende, nasıl
çocuklara sebze sevdirilmeye çalışılırsa aynı şekilde mücadele ediyorum.
Özellikle son dönemlerde korona virüs nedeni ile evde
kalıp olağan üstü kilo alımları devam ederken sağlıklı beslenme rehberi de
oluşturmuş oluyorum diye düşünüyorum. İlerleyen günlerde yine aynı şekilde
yemek tarifleri deneyerek devam edeceğim emin olabilirsiniz.
Satır Tavuklu Kabak Sandal Malzemeleri
3 KİŞİLİK İÇİN;
·
3 Adet Orta Boy Kabak
·
2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
·
250 Gr Tavuk Göğsü
·
3 Adet Biber
·
1 Tatlı Kaşığı Tuz
·
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
·
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
·
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı
Satır Tavuklu Kabak Sandal Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayın ve uzunlamasına sapları kalacak
şekilde ikiye ayırın.
Kabuklarını temizlemeyin, kabağın çekirdek bölümünü
ayırın onu kullanmayacağız. Diğer sert kısmını içinden de temizleyin onları ise
bir kenara ayırın.
Artık kayıklarımız hazır.
Kabakları haşlamadan yaklaşık 26 cm lik bir yuvarlak
tepsiye koyun ve kenarda beklemeye bırakın.
Tavuk göğsünü satırla kalın kıyma kıvamına getirecek
şekilde ya da satır yoksa bir bıçak ile çok ince küçük tavuk parçacıkları yaparak
geniş bir tava içerisine alın.
Soğanları ve biberleri de ince yemeklik doğrayıp üzerine ekleyin.
Kenara ayırdığınız çekirdeksiz kabak içlerini de yine
küçük parçalar halinde kesip karışıma ilave edin.
En son baharat ve yağda ekleyerek tava da yaklaşık 10
dakika kavurun.
Kavurma işlemini sırası ile değil hepsi birlikte olacak
şekilde ayarlayın. İç harç renk almadan ancak piştiğine emin olduktan sonra
ateşten alın.
Her zaman yazarım bazılarımızın fırınları farklı ısılarda
olduğundan siz ürünü takip ederek pişirirseniz daha sağlıklı sonuçlar
alırsınız.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder