MALZEMELER
• 2 Adet Yumurta
• 125 Gr Margarin
• Alabildiğine Un
• 1 Çay Bardağı Yoğurt
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tuz
ÜZERÍ íÇÍN
• Ístenilen Türde Beyaz Peynir 125 Gr
• 5 -6 Sap Maydanoz
• Pul Biber
• 1 Adet Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI
Bir yumurtanın sarısını kenara ayırın. Yoğurma kabı içine öncelikle bir yumurta akı ile bir tam yumurtayı , tuz , kabartma tozu yoğurt oda sıcaklığında ki margarini ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş unu ilave edin.
Her hangi bir tepsiye ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlar yaptığınız hamurları dizin.
Baş parmağınız ile hamurların ortasına derin çukurlar açın .
Başka bir kapta peynir ve ince kıyılmış maydanozları birleştirip hamurda oluşan çukurların içine yerleştirin.
Hamurların peynirsiz kenarlarına ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün .Daha sonra isteğe bağlı birer tutam pul biberi peynirlerin üzerine serpin.
200 derecede 25 30 dk fırınınızı takip ederek üzerleri kızarana kadar pişirin .
Şimdiden Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder