KÖRİLİ BULGUR PİLAVI - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

14 Ekim 2022 Cuma

KÖRİLİ BULGUR PİLAVI

Sürekli benzer pilav tarifleri yapmaktan sıkıldığım bir gün deneme yanılma yöntemleri ile bulgur pilavı yapma kararı aldım.
Biraz evde olan malzemeler, birazda baharat tutkunu olduğum özellikle "köri" hayranlığımla sebze ve baharatlı muhteşem bir pilav ortaya çıkartmış oldum .

- 4 Kişilik 

MALZEMELER

• 250 Gr Pilavlık Bulgur 
• 1 Adet Havuç 🥕
• 2 Adet Sivri  Biber 🌶️
• 4 Adet Mantar 🍄
•  Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ 
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 1 Tatlı Kaşığı Köri
• Göz Kararı Sıcak Su 

HAZIRLANIŞI

Tencerenin içine yağı koyun , julyen ya da arzu edilen kesim şekli ile sebzeleri  ince ince doğrayın.

Önce havucu kavurun, sırası ile mantar ve biberi ekleyerek çok fazla eritmeden renkleri dönene kadar pişirin.

Sonrasında bulguru ve baharatları ekleyin ve üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin .Ben kıvamını tutturmak da zorlanıyorum derseniz bire iki ölçü kullanın 1 bardak bulgura 2 bardak su gibi .

Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını iyice kısın .

Bulgur hemen pişen türlerden olduğu için suyunu çekip kıvam aldığında altını kapatın .

Sıcak yenmesi tavsiyemdir .
                   Şimdiden Afiyet Olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü