TUZLU KURABİYE |
MALZEMELER
- 125 GR MARGARİN
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ
- ALABİLDİĞİNE UN
- SUSAM
- 2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini ,sıvı yağı ,yumurtanın akını ve diğer malzemeleri bir yoğurma kabının içinde birleştirin.
Yaklaşık 4 su bardağı unu, 'kimi unların yoğunluğu farklı olduğundan alabildiğine un' kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur elde edin, hamurun sert kıvam olmaması gerekli.
Hazır olan hamurdan cevizden bir tık daha küçük yuvarlak parçalar oluşturun ve avucunuzun içine koyun, diğer eliniz ile hamuru bastırın ve yarım cm incelikte hamurlar elde edin.
Tepsiye dizdiğiniz kurabiye hamurlarına yumurtanın sarısını sürün ve susamları serpiştirin.
175 derecede yaklaşık 25 dk fırınınıza göre de takip ederek pişirin .
Şimdiden Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder