GÜN KURUSU KEK - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

15 Nisan 2020 Çarşamba

GÜN KURUSU KEK



Kayısının en güzel hallerinden güneşte kurutulmuş Gün kurusu ile sizlere çok lezzetli ve hafif mayhoş bir kek hazırladım.

Tarifte çay bardağı ile çalıştım sizlere adet ve gramaj bilgisi yazacağım. Şimdiden afiyet olsun.

Gün kurusu Kek Malzemeleri

·         2 Çay Bardağı 150 Ml Süt
·         125 Gr Margarin
·         3 Adet Yumurta
·         2 Çay Bardağı 150 Gr Toz Şeker
·         6 Çay Bardağı Un 270 Gr
·         1 Çorba Kasesi Gün Kurusu
·         Üzeri İçin Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
·         1 Paket Vanilin
·         1 Paket Hamur Kabartma Tozu

Gün kurusu Kek Yapılışı

Gün kurusunu çok küçük parçalar halinde kesin ve margarini eritip soğumaya bırakın.
Bir kap içine yumurta ve şekeri ilave edip iyice çırpın. Üzerine sırasıyla en son un olacak şekilde ilave ederek mikserle iyice kıvama gelene kadar işlemi devam ettirin.

Hamur hazır olunca çok az ince yağlanmış kek kalıbına dökerek 175 derecede ki fırında 35/40 dk. pişirin.

Kek piştikten yaklaşık 5 dakika sonrada üzerine pudra şekeri serpin. Kek dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü