Bir süredir kendi bloğum da sizlere sürekli hamur işleri
tarifi verdikten sonra, mevcut karantina güncemize sağlıklı beslenme amaçlı
farklı lezzetler de eklemem gerektiğini hissediyorum zira kilo almaya başladım.
Sizlerin de aynı dertten mustarip olmaması için diğer tariflerin yanın da
aralıklar ile sağlıklı beslenme adına değişik ya da bilinen tarifler uygulayıp
size yazacağım. Bunlardan ilki yeni denediğim bir tat. Normalde kendi adıma yumurtalı
ıspanağı hiç yiyemem sevmiyorum ancak onu öyle bir hale getirdim ki gerçekten
çok leziz ve kalori değeri oldukça aşağı oldu.
Fırında Ispanak Malzemeleri
·
1 kilo ıspanak
·
5 adet yumurta
·
1 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1 büyük boy soğan
·
1 tatlı kaşığı karabiber
·
1 tatlı kaşığı kimyon
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
Üzeri için arzuya göre pul biber
Sos için
·
Yoğurt
·
Sarımsak
·
Tuz
Fırında Ispanak Hazırlanışı
Ispanakları çok iyi bir şeklide yıkıyoruz. Temizlenmiş
ıspanağı tencerenin için kendi suyunu salana ve iyice eriyene kadar haşlıyoruz
karıştırmayı unutmayın. Haşlanan ıspanağı kevgire alıp fazla suyundan ayırın.
Dikkat etmeniz gereken unsur ıspanakta su bırakmamaya
özen göstermeniz bu istediğiniz kalıpta pişirmeniz için çok önemli.
Başka bir tencere soğanları küp küp kesip iyice pembeleşinceye
kadar kavurun.
Bir kabın içine önce ıspanağı, soğanı ve pul biber hariç
tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Bu karışımı 24 ya da 26 cm lik borcam tepsiye dökün.
Üzerine acı severler için arzuya göre pul biber serpin.
175 derecece üzeri çok hafif kızarana ve yumurtaların piştiğini
görene kadar tutun bu süre yaklaşık 25 dk. olacak.
Not: Eğer kalori kaygınız yoksa üzerine kaşar peyniri de
ekleyebilirsiniz.
Bir kase içine yoğurtlu sarımsak hazırlayıp, pasta dilimi
şeklinde kestiğiniz ıspanağın yanın da servis edebilirsiniz.
Sarımsak yemeyenler sadece yoğurt ekleyebilir.
Bu yemeği ayrıca etlerin yanında yardımcı yemek olaraktan
servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Diğer Tarifler İçin Tıklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder