Ramazan ayına az kala Berat Kandili olması sebebi ile
korona virüs güncesini evde geçirenlere bu leziz geleneğimizi sürdürmek için
kandil simidi tarifi vermeye karar verdik.
Bu enfes simidi AH -
MEAT Chefimiz sizler için hazırladı.
Kandil Simidi Malzemeleri
·
125 Gram Tereyağı Yoksa Margarin. Margarin Daha
Uzun Süreli Muhafaza İçin İdealdir.”
·
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
·
2 Yemek Kaşığı Su
·
2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi Yoksa Üzüm “Elma
Daha Kıyır Olmasını Sağlar.”
·
2 Adet Yumurta (1 Adetinin Beyazı Ayrılacak.”
·
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
·
1 Tatlı Kaşığı Tuz
·
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
·
1 Tatlı Kaşığı Mahlep Yoksa Çok Az Tarçın
·
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
·
3,5 Su Bardağı Un Hamur Kıvam Almada Zorlandıysa
Çok Az Göz Kararı Daha Ekleyin
·
1 Su Bardağı Kavrulmuş Susam
Kandil Simidinin Yapılışı
Oda sıcaklığın da margarin ya da tereyağını bir kabın
içerisine alın; kabartma tozu ve un dışındaki tüm malzemeyi de ekleyin çırpıcı ile
harmanlayarak homojen hale getirene kadar karıştırın bu şekilde kabarmasını
önlemiş olursunuz.
Daha sonra kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek
yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden bir tık daha yumuşak olacak şekilde yoğurun.
Hamurumuz hazır ise üstüne bir streç film çekip buzdolabında
15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurumuzu cevizden çok az ufak olacak şekilde
bezeler yapın.
Bezelerimizi ince uzun silindirler haline getirip uçlarını
birleştiriyoruz.
Hazırladığımız halkaları önce yumurta beyazına sonra
susama batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz (aralarında 1 er
parmaktan biraz daha fazla ara koyarak).
Dilerseniz yarısını susamsız yapıp üstüne yumurta sarısı
sürerek te hazırlayabilirsiniz.
Önceden ısıttığımız 180C lik fırında 30 35 dakika
pişiriyoruz.
Simitlerimiz hazır.
Afiyet olsun…
Kandiliniz mübarek olsun
CHEF
AH -MEAT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder