Pavlova Nasıl Yapılır - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

19 Kasım 2019 Salı

Pavlova Nasıl Yapılır



Pavlova, tatlısı adını 1926 yılında Yeni Zelanda-Avustralya turnesine çıkan, ünlü Rus balerin Anna Matveyevna Pavlova'dan almaktadır. Bu tatlı Rus balerine özel olarak onun balerin kıyafetine benzer uçuşan, hafif ve kırılgan yapısından esinlenen kaldığı otelin chefi tarafından tasarlanır. Tatlı o kadar çok beğenilmiştir ki o tarihten sonra hem Yeni Zelanda'da, hem de Avustralya'da milli tatlı olarak benimsenir.

Pavlova’nın Malzemeleri
·         5 Adet Büyük Boy Yumurta Akı
·         1 Çay Kaşığı Vanilya
·         1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
·         1 Su Bardağı Toz Şeker
·         1 Çay Kaşığı Elma Sirkesi

Karamel için:
·         40 Gr Tereyağı
·         1 Su Bardağı Toz Şeker
·         100 Ml Şekersiz Krema
·         1 Çay Kaşığı Limon Suyu
·         1 Yemek Kaşığı Su

Krema için:
·         200 Ml Şekersiz Krema
·         3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

Üzeri için:
·         Arzu Edilen Meyveler  (Kivi, Orman Meyveleri, Çilek)V.B
·         100 Gr Ceviz İçi

Pavlova Nasıl Yapılır?
·         Fırını önceden 120 derecede ısıtın.
·         Toz şekerini mutfak robotunda olabildiğince ufak taneleri kalana kadar çekin.
·         Oda sıcaklığında bekletilen yumurta aklarını derin bir kap içinde mikser ile orta devirde çırpma işlemini başlatın.
·         Yumurta akları kabarmaya ve köpük olmaya başladığı sırada hazırlanan toz şekeri az miktarlarda yavaşça ekleyin. Sonrasında karıştırma işleminin devrini yükseltip, 10–15 dakika devam edin.
·         Katı kıvama gelmiş olan yumurta akının içine sırası ile vanilya özütü, sirke ve mısır nişastasını ilave edip spatula ile karıştırın.
·         Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hazırlanan yumurta akını ister gelişi güzel spatula ile yuvarlak formunda rastgele şekil verin, isterseniz sıkma poşeti ile şekillendirip yağlı kağıda sıkın.
·         Önceden ısıttığınız 120 derece ki fırında 75 dakika kadar pişirin.

Krema Hazırlanışı; Soğutulmuş şekersiz çiğ kremayı, pudra şekeri ile sert tepecikler haline gelene kadar mikser ile çırpın. Tekrar soğuması için buzdolabında bekletin.

Karamel Hazırlanışı;
·         Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir pişme kabına alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan, sadece pişme kabını aralarda sallayıp şekerin karamelize olmasını sağlayın.
·         Açık karamel rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
·         Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz rengi koyulaşmaya devam eden karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın.
·         Yaklaşık 2–3 dakika daha pişirdiğiniz karameli ocaktan alın. Henüz sıcak iken cam ya da seramik bir kaba boşaltın ve kısa bir süre bekletin.

Pavlova’nın Tabaklanması
Fırın için de soğumaya bıraktığınız bezeyi servis tabağına kırmadan alın. Üzerine hazırladığınız soğumuş kremayı yayarak sürün. Hazırladığınız karameli ve arzuya göre tercih ettiğiniz meyveleri ister rondo da taze şekilde püre yaparak, isterseniz hazırlanan bezenin üzerine dilim halinde ekleyebilirsiniz. En son ceviz içi ile süsleyip bekletmeden servis yapabilirsiniz.

Pavlova Tatlısında Bilinmesi Gerekenler
·         Yumurtaların oda sıcaklığında kalmasına sağlayın.
·         Yumurta sarısının ayrılmasın da akına karışmamasına çok dikkat edin.
·         Beze mutlaka uzun dakikada kısık dereceli fırında pişmelidir verilen pişme derecesi ve zamanına uyun.
·         Pavlova gün için de tüketilmesi gereken bir tatlıdır bu neden ile ertesi güne bırakmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü