Pavlova, tatlısı adını 1926 yılında Yeni Zelanda-Avustralya
turnesine çıkan, ünlü Rus balerin Anna Matveyevna Pavlova'dan almaktadır. Bu
tatlı Rus balerine özel olarak onun balerin kıyafetine benzer uçuşan, hafif ve
kırılgan yapısından esinlenen kaldığı otelin chefi tarafından tasarlanır. Tatlı
o kadar çok beğenilmiştir ki o tarihten sonra hem Yeni Zelanda'da, hem de
Avustralya'da milli tatlı olarak benimsenir.
Pavlova’nın
Malzemeleri
·
5 Adet Büyük Boy Yumurta Akı
·
1 Çay Kaşığı Vanilya
·
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
·
1 Su Bardağı Toz Şeker
·
1 Çay Kaşığı Elma Sirkesi
Karamel
için:
·
40 Gr Tereyağı
·
1 Su Bardağı Toz Şeker
·
100 Ml Şekersiz Krema
·
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
·
1 Yemek Kaşığı Su
Krema için:
·
200 Ml Şekersiz Krema
·
3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Üzeri için:
·
Arzu Edilen Meyveler (Kivi, Orman Meyveleri, Çilek)V.B
·
100 Gr Ceviz İçi
Pavlova Nasıl
Yapılır?
·
Fırını önceden 120 derecede ısıtın.
·
Toz şekerini mutfak robotunda olabildiğince
ufak taneleri kalana kadar çekin.
·
Oda sıcaklığında bekletilen yumurta aklarını
derin bir kap içinde mikser ile orta devirde çırpma işlemini başlatın.
·
Yumurta akları kabarmaya ve köpük olmaya
başladığı sırada hazırlanan toz şekeri az miktarlarda yavaşça ekleyin. Sonrasında
karıştırma işleminin devrini yükseltip, 10–15 dakika devam edin.
·
Katı kıvama gelmiş olan yumurta akının içine
sırası ile vanilya özütü, sirke ve mısır nişastasını ilave edip spatula ile
karıştırın.
·
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hazırlanan
yumurta akını ister gelişi güzel spatula ile yuvarlak formunda rastgele şekil
verin, isterseniz sıkma poşeti ile şekillendirip yağlı kağıda sıkın.
·
Önceden ısıttığınız 120 derece ki fırında 75
dakika kadar pişirin.
Krema Hazırlanışı; Soğutulmuş şekersiz
çiğ kremayı, pudra şekeri ile sert tepecikler haline gelene kadar mikser ile çırpın.
Tekrar soğuması için buzdolabında bekletin.
Karamel Hazırlanışı;
·
Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu
derin bir pişme kabına alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan, sadece
pişme kabını aralarda sallayıp şekerin karamelize olmasını sağlayın.
·
Açık karamel rengini alan şeker karışımına
soğuk tereyağı ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
·
Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz rengi
koyulaşmaya devam eden karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca
karıştırın.
·
Yaklaşık 2–3 dakika daha pişirdiğiniz karameli
ocaktan alın. Henüz sıcak iken cam ya da seramik bir kaba boşaltın ve kısa bir
süre bekletin.
Pavlova’nın
Tabaklanması
Fırın için de soğumaya bıraktığınız bezeyi servis
tabağına kırmadan alın. Üzerine hazırladığınız soğumuş kremayı yayarak sürün.
Hazırladığınız karameli ve arzuya göre tercih ettiğiniz meyveleri ister rondo
da taze şekilde püre yaparak, isterseniz hazırlanan bezenin üzerine dilim
halinde ekleyebilirsiniz. En son ceviz içi ile süsleyip bekletmeden servis
yapabilirsiniz.
Pavlova
Tatlısında Bilinmesi Gerekenler
·
Yumurtaların oda sıcaklığında kalmasına
sağlayın.
·
Yumurta sarısının ayrılmasın da akına
karışmamasına çok dikkat edin.
·
Beze mutlaka uzun dakikada kısık dereceli
fırında pişmelidir verilen pişme derecesi ve zamanına uyun.
·
Pavlova gün için de tüketilmesi gereken bir
tatlıdır bu neden ile ertesi güne bırakmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder