NİL’VANİL PASTA - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

22 Kasım 2019 Cuma

NİL’VANİL PASTA


bisküvili pasta

Geçtiğimiz günlerde işlerimiz nedeni ile ablama ziyarete gittim. O gün yemek sonrası kendisinin ilk defa denediği bir pasta önümüze çıkardı. Tamamen kendisine ait bu tarifi lezzetini tattıktan sonra sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bu pastayı deneyip özellikle misafirlerinize tattırdıktan sonra ne kadar haklı olduğumu anlayacaksınız. İşte en yeni lezzeti ile Nil’vanil pasta

Malzemeleri

İç Kreması 
·         2 Yemek Kaşığı Un
·         1 Silme Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
·         3/2 Su Bardağı Toz Şeker
·         3 Paket Vanilya
·         1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
·         1 Yumurta
·         2 Su Bardağı Süt

Krem Şanti
·         2 Poşet Toz Krem Şanti
·         250 Ml Soğuk Süt

Pasta Keki İçin
·         1 Paket Çikolatalı Pötibör Bisküvi

Pastanın tamamlanması için 2 adet muz

Hazırlanışı

Bir tencere içerisine yumurta, nişasta, un, süt ve toz şekeri koyup ocağa alın.

Orta ateşte çırpma teli ile kıvam alıncaya kadar pişirin.

Hazırlanan kremaya pişme süresi bittikten sonra 3 paket vanilya ve tereyağını ilave ederek tekrar çırpın.

Başka bir kapta 2 poşet krem şanti ve soğuk sütü çırpın ve katılaşınca bu krem şanti den az miktar pasta kremasının içerisine ilave edin.

Krem şantinin kalan kısmını buzdolabına koyarak soğumasını bekleyin.

Pasta kremasını da krem şanti ile karıştırarak bir kenara alın.

24 cm çapında cam borcam tepsiye bir kat kakaolu bisküvi koyun, üzerine pasta kreması ve tekrar bisküvi ve krema toplamda üç kat olacak şekilde,

Son kata da pasta kreması koyduktan sonra üzerine 2 adet muzu ince dilimler halinde kesin ve her yerini kaplayacak şekilde serpiştirin.

Son olarak krem şantiyi buzdolabından çıkarıp muzların üzerine gelecek şekilde yayın arzuya göre çikolata sosu ile de süsleyin.

Hazırlanan pastayı buzdolabında servis süresine kadar muhafaza edin afiyet olsun.

Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü