Geçtiğimiz günlerde işlerimiz nedeni ile ablama ziyarete gittim.
O gün yemek sonrası kendisinin ilk defa denediği bir pasta önümüze çıkardı.
Tamamen kendisine ait bu tarifi lezzetini tattıktan sonra sizlerle paylaşmaya
karar verdim. Bu pastayı deneyip özellikle misafirlerinize tattırdıktan sonra
ne kadar haklı olduğumu anlayacaksınız. İşte en yeni lezzeti ile Nil’vanil
pasta
Malzemeleri
İç Kreması
·
2 Yemek Kaşığı Un
·
1 Silme Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
·
3/2 Su Bardağı Toz Şeker
·
3 Paket Vanilya
·
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
·
1 Yumurta
·
2 Su Bardağı Süt
Krem Şanti
·
2 Poşet Toz Krem Şanti
·
250 Ml Soğuk Süt
Pasta Keki İçin
·
1 Paket Çikolatalı Pötibör Bisküvi
Pastanın
tamamlanması için 2 adet muz
Hazırlanışı
Bir tencere içerisine yumurta, nişasta, un, süt ve toz
şekeri koyup ocağa alın.
Orta ateşte çırpma
teli ile kıvam alıncaya kadar pişirin.
Hazırlanan kremaya
pişme süresi bittikten sonra 3 paket vanilya ve tereyağını ilave ederek tekrar
çırpın.
Başka bir kapta 2 poşet krem şanti ve soğuk sütü çırpın
ve katılaşınca bu krem şanti den az miktar pasta kremasının içerisine ilave
edin.
Krem şantinin kalan kısmını buzdolabına koyarak
soğumasını bekleyin.
Pasta kremasını da krem şanti ile karıştırarak bir kenara
alın.
24 cm çapında cam borcam tepsiye bir kat kakaolu bisküvi koyun,
üzerine pasta kreması ve tekrar bisküvi ve krema toplamda üç kat olacak şekilde,
Son kata da pasta kreması koyduktan sonra üzerine 2 adet
muzu ince dilimler halinde kesin ve her yerini kaplayacak şekilde serpiştirin.
Son olarak krem şantiyi buzdolabından çıkarıp muzların üzerine
gelecek şekilde yayın arzuya göre çikolata sosu ile de süsleyin.
Hazırlanan pastayı buzdolabında servis süresine kadar
muhafaza edin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder