Limonlu&Havuçlu Kek - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

18 Kasım 2019 Pazartesi

Limonlu&Havuçlu Kek



Bu gün günlerden kek zamanı evde oturup ne yapsam diye düşünürken dolabı şöyle bir karıştırdım ve elime geçen malzemeler ile kek yapmaya karar verdim. Genelde bilinen ancak farklılaştırdığım lezzetler hoşuma gidiyorsa sizler ile paylaşıyorum. İşte bunlardan en yenisi limonlu havuçlu kek ancak diğer havuçlu keklerden biraz farklı keki yapmak için;

Malzemeler
·         3 adet yumurta
·         250 Gr tereyağı yok ise margarin
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 adet büyük boy havuç
·         1 adet limon
·         1,5 su bardağı elenmiş un
·         1 paket hamur kabartma tozu
·         1 paket vanilya

Hazırlanışı
Derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta ve toz şekeri koyup iyice tel ya da mikserle çırpın.

Üzerine çırpma işlemi devam ederken tavada erittiğiniz margarin ya da tereyağını ilave edin.

Bir limonun kabuğunu ve bir havucu rendeleyip karışıma ekleyin.

Çırpma işlemini devam ettirirken içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.

Karışım sert akışkan kıvama geldikten sonra çırpma işlemini sonlandırın.

kek hamuru

Kek hamurunu arzu ettiğiniz bir kek kalıbına ya da derin bir borcama etrafını hafif yağlayarak dökün.

175 derece yaklaşık 40 – 45 dakika pişirin.

Not: ( Bazı fırınların pişme dereceleri farklı olduğu için her zaman kullandığınız kek derecesi ile keki yapabilirsiniz).

Pişen keki servis tabağına alıp, arzunuza göre pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
kek kalıbı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü