Bu gün günlerden kek zamanı evde oturup ne yapsam diye
düşünürken dolabı şöyle bir karıştırdım ve elime geçen malzemeler ile kek
yapmaya karar verdim. Genelde bilinen ancak farklılaştırdığım lezzetler hoşuma
gidiyorsa sizler ile paylaşıyorum. İşte bunlardan en yenisi limonlu havuçlu kek
ancak diğer havuçlu keklerden biraz farklı keki yapmak için;
Malzemeler
·
3 adet yumurta
·
250 Gr tereyağı yok ise margarin
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 adet büyük boy havuç
·
1 adet limon
·
1,5 su bardağı elenmiş un
·
1 paket hamur kabartma tozu
·
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta ve toz şekeri
koyup iyice tel ya da mikserle çırpın.
Üzerine çırpma işlemi devam ederken tavada erittiğiniz
margarin ya da tereyağını ilave edin.
Bir limonun kabuğunu ve bir havucu rendeleyip karışıma
ekleyin.
Çırpma işlemini devam ettirirken içerisine un, kabartma
tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.
Karışım sert akışkan kıvama geldikten sonra çırpma
işlemini sonlandırın.
Kek hamurunu arzu ettiğiniz bir kek kalıbına ya da derin bir
borcama etrafını hafif yağlayarak dökün.
175 derece yaklaşık 40 – 45 dakika pişirin.
Not: ( Bazı fırınların pişme dereceleri farklı olduğu
için her zaman kullandığınız kek derecesi ile keki yapabilirsiniz).
Pişen keki servis tabağına alıp, arzunuza göre pudra
şekeri ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder