MAHLEPLİ KURABİYE - Pınar'ın İzlenimleri

Translate

12 Kasım 2019 Salı

demo-image

MAHLEPLİ KURABİYE


saffron-bun-1652424_960_720

Mahlebin o enfes kokusu, aroması mahlep sevenlerinin başını döndürmeye yetiyor biliyorum. Çay saatlerinin yanına bu hoş aromayı sizler ile buluşturmak istemem de biraz benim şımarıklığım olabilir. Şimdi kurabiyemizi yapıp bu lezzeti paylaşabiliriz bunun için yapmanız gerekenleri yazıyorum.

Mahlepli Kurabiyenin Malzemeleri

·         1/2 Çay Bardağı Sirke
·         3 Yemek Kaşığı Yoğurt
·         250 Gr Yumuşak Margarin
·         2 Tatlı Kaşığı Mahlep
·         2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
·         1 Paket Hamur Kabartma Tozu
·         Üzeri İçin Yumurta Sarısı

Mahlepli Kurabiyenin Hazırlanışı

Derin bir kap içerisine yumurta sarısı hariç tüm malzeme ilave edilir.
İyice yoğrulan malzemeler kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.
Daha sonra isteğe göre merdane ile yaklaşık 0,5 cm yani yarım santim olarak açılır, istenen kalıplar ile kesilir.
Evinizde her hangi bir kalıp yoksa ya da tamamen el yordamı ile yapmak istiyorsanız küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kesip istediğiniz şekilleri verebilirsiniz.
Yağlanmış tepsi içerisine dizdiğimiz kurabiye hamurlarının üzerine yumurta akını inceden sürünüz.
Arzuya göre sade, susamlı,çörek otlu, file badem ve kuş üzümü gibi dilediğiniz üründen biriyle süsleme yaparak hamuru hazırlayabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırın da takribî 180 C de 15 ilâ 20 dk aralığında pişirebilirsiniz. Fırınınız ısı ile farklı pişirme yöntemleri var ise üzeri kızarıp içinin piştiğini kürdan yardımı ile anladıktan sonra fırından alabilirsiniz.
Şimdiden hepinize afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü

undefined

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *