Mahlebin o enfes kokusu, aroması mahlep sevenlerinin
başını döndürmeye yetiyor biliyorum. Çay saatlerinin yanına bu hoş aromayı sizler
ile buluşturmak istemem de biraz benim şımarıklığım olabilir. Şimdi
kurabiyemizi yapıp bu lezzeti paylaşabiliriz bunun için yapmanız gerekenleri
yazıyorum.
Mahlepli Kurabiyenin
Malzemeleri
·
1/2 Çay Bardağı Sirke
·
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
·
250 Gr Yumuşak Margarin
·
2 Tatlı Kaşığı Mahlep
·
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
·
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
·
Üzeri İçin Yumurta Sarısı
Mahlepli Kurabiyenin
Hazırlanışı
Derin bir kap içerisine yumurta sarısı hariç tüm malzeme
ilave edilir.
İyice yoğrulan malzemeler kulak memesi kıvamına gelinceye
kadar yoğrulur.
Daha sonra isteğe göre merdane ile yaklaşık 0,5 cm yani
yarım santim olarak açılır, istenen kalıplar ile kesilir.
Evinizde her hangi bir kalıp yoksa ya da tamamen el
yordamı ile yapmak istiyorsanız küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kesip
istediğiniz şekilleri verebilirsiniz.
Yağlanmış tepsi içerisine dizdiğimiz kurabiye
hamurlarının üzerine yumurta akını inceden sürünüz.
Arzuya göre sade, susamlı,çörek otlu, file badem ve kuş
üzümü gibi dilediğiniz üründen biriyle süsleme yaparak hamuru
hazırlayabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırın da takribî 180 C de 15 ilâ 20 dk
aralığında pişirebilirsiniz. Fırınınız ısı ile farklı pişirme yöntemleri var
ise üzeri kızarıp içinin piştiğini kürdan yardımı ile anladıktan sonra fırından
alabilirsiniz.
Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder