Tencerede Peynirli Poğaça Tarifi - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

11 Ekim 2019 Cuma

Tencerede Peynirli Poğaça Tarifi


tencerede poğaça nasıl yapılır

Günümüz mutfaklarında alternatif tarifler denenmeye başlanmıştır. Araştırmaya dayalı olarak da yeni teknik pişirme yöntemleri bulunmuştur. Bunlardan bir tanesi de hamur işlerinin evinde fırını olmayan ya da öğrenci evlerin de fırın yemeklerini özleyen kesime dayalı yöntem bulmaktan geçmiştir. Fırında hazırlanabilir gözüyle bakılan ve uygulanan tarifler, tencerede de yapılabilir mi diye denenmiş “kek, börek ve tuzlu hamur işleri” başarıyla yapılmıştır. İşte bunlardan bir tanesini de sizler için biz denedik yapılabilen tariflerden Tencerede Poğaça.

Poğaça Malzemeleri
·         125 Gr. Margarin
·         1 su bardağı yoğurt
·         1/2 çay bardağı sıvı yağ
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         3,5 su bardağı elenmiş un
·         1 kabartma tozu
·         1 su bardağı beyaz peynir rendesi
·         Yarım demet maydanoz
·         1 yumurta akı içi için
·         1 yumurta sarısı üzeri için
·         Çörek otu
·         Susam



Poğaça’nın yapılışı
·         Margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz, un ve kabartma tozu hamur yoğurma kabında kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
·         Başka bir yerde beyaz peynir maydanoz ve yumurta akı birleştirilir.
·         Bir teflon pilav tenceresinin içerisi margarin ile hafifçe yağlanır
·         Tencerenin içerisine hazırlanan hamurun yarısı el yardımı ile tabana yayılır
·         Üzerine beyaz peynir maydanoz ve yumurta ile hazırlanan harç eklenir
·         Geri kalan hamur tezgahta tencere büyüklüğünde el ile açılıp tencerenin en üstüne serilir.
·         Hamurun üstüne eliniz ile baskı yapıp kenarları da hafifçe sıkıştırılır.
·         Bir bıçak ile hamurun üzerini kare olarak kesin aynı baklava keser gibi
·         Üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susamı serpin eliniz ile narince dokunarak yapışmasını sağlayın.
·         Ocağınızın en küçük bölmesinde en kısık ateşte tencereyi oturtunuz.
·         Ağzı hava almayacak şekilde kapak ile kapatılır ve yaklaşık 25 dakika kadar o ısıda pişirilir.
·         Kapağınızı açın ve hamura bir kürdan batırın hamur yapışmayacak kıvama gelince, tencere boyutunda düz tabak yardımı ile hamurun tersini çevirin.
·         Poğaçanın diğer tarafını da aynı işlem ve ısı ile yaklaşık 15 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alın.
·         Soğuduktan sonra kesilmiş yerlerinden ayırıp ikram edebilirsiniz afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü