Tencere de Pizza Yapılır mı? - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Tencere de Pizza Yapılır mı?


tencerede pizza yapılır mı
Tencere yemekleri yelpazesine giren lezzetler arasına pizza ilave edebilirsiniz. Özellikle merak edip yapan olmuşmu dur? diye araştırdım. Ben biraz geride kalmışım ancak evet yapanlar olmuş. Hiç tariflerine bakmadım kendi damak tadıma güvenip, az biraz yurt dışın da ve için de çokça pizza deneyimi olan biri olarak sizlere kendi klavyemden tarifini sunacağım.


Özellikle evde fırını olmayan, bozulan ya da birden çok fazla pizza yapmak isteyenler için hem fırın da hem de tencerelerinizde eş zamanlı hazırlayıp tereddüt etmeden yapabileceğiniz bir tarif.
4–6 Kişilik

Hamuru İçin Malzemeler

·         1 Paket kuru maya
·         1 Tutam tuz
·         1 çay kaşığı toz şeker
·         250 Ml ılık su
·         Alabildiğince un

Sosu İçin Malzemeler

·         3 yemek kaşığı salça
·         1 Tutam tuz
·         1 Yemek Kaşığı kekik
·         1 büyük diş sarımsak
·         İsteğe göre 1 çay kaşığı karabiber
·         Az miktar su
·         “Bazıları ketçap ta ilave eder, ancak ben önermiyorum. Kişinin damak tadına uyarsa ilave edebilirsiniz.”

Üzeri İçin Malzemeler

Pizza her türlü malzemeyi kabul eden çeşitlilik gösteren bir yiyecektir. Ancak sizler ister sevdiğiniz ürünleri isterseniz de eviniz de o an olan malzemeler ile şekillendirebilirsiniz.
Bura da biber severlere bir önerim pizza tencere de pişeceği için biber koyarsanız ya çok ince doğrayın ya da başka bir yerde az kavurup pizzaya öyle ilave edin.  Ağzı kapalı da olsa üstte pek istenilen kıvamda pişmeyecektir.
Gelelim benim eklediğim malzemelere

·         8 adet tombik sosis
·         250 Gr ince dilimlenmiş salam
·         250 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
·         Siyah dilim zeytin
·         2 adet büyük boy çok ince dilimlenmiş domates
·         İsteğe bağlı “sucuk, jambon, mısır, kavanoz mantar, mozzarella, biber v.s şarküteri ürünleri”

Tencere de Pizza Yapılışı

Öncelikle bir kabın içine 250 Ml ılık suyu, kuru mayayı, tuz ve şekeri ilave edin. Mayayı eritip üzerine un ilave ederek hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun tertemiz pürüzsüz olduğuna kanaat getirene kadar yoğurma işlemini sonlandırın. Üzerini örtüp fazla mayalanmasını beklemeden kenara alın.

Not :”Hamuru çok mayalarsanız hamur piştiğin de ekmek gibi yoğunlaşır. Pizza hamuru ince olur ve hamur hamur olmamalıdır, özellikle buna dikkat edin”.


Başka bir kabın içine salça, kekik, rendelenmiş sarımsak, tuz, salçanın kalınlığı almak için çok az su ve karabiberi”arzuya göre” ilave edip iyice karıştırın. Ketçap koymadığımı yazdım; sebebine gelince şekersi tadı ve değişik formu ile sosun tadını değiştirmektedir ancak yok ben seviyorum diyorsanız bu size kalmış ilave edebilirsiniz.
tencerede pizza yapılır mı

Orta boy yayvan çok derin olmayan tencerelerinizin tabanına margarin sürün. Aynı kek hazırlarken yaptığınız gibi. Sonra hamurları 4 adet tencereye yetecek kadar yani 4 adet hamur şeklin de ayırın. Ayırdığınız hamurlardan birini tencerenizin tabanına eliniz ile yayın gördüğünüz üzere hamur ince olacaktır.

Üzerine salça sosunu ve malzemelerini göz zevkinize göre serpiştirin rendelenmiş kaşar peynirini ve domatesi en üst sıralara ekleyin. 4 tencereyi de bu şekilde hazırladıktan sonra çok kısık ateşte tencere kapaklarını hava almayacak şekilde kapatın. Delikli kapaklarınız varsa deliklerini peçete ile kapatabilirsiniz.

Takribi 10 -15 dk pizzalarınız pişmiş olacaktır. Siz yine de arada kontrol edin ve bir çatal ile hamura batırın. Zaten hamur hem ince ve kolay pişeceği için çatalda hamur izi görmediğinizde ocaktan alın.
Pizzalarınızı kolaylıkla tencereden alabilirsiniz tabana yapışmayacaktır. Servis tabağı ya da varsa tahta tabanlı sunum tabağına alıp pizza dilimi şeklinde kesin.

Hazırladığınız pizzalarınızın muhteşem kıvamı ile dışarı da yediklerinizden farkı olmadığını göreceksiniz. Şimdiden Afiyet Osun…






1 yorum:

Menü