Sizlere enfes tatlılar sunmaya devam ediyorum. Evime
gelen misafirlerimin damak tadını test ettiğimi düşünürsek, hazırlayıp sunduğum
bu muhteşem sütlü tatlının adını da Nergiz’in yüz ifadesinden ve istediği
ikinci tabaktan onay aldığımı kabul edebiliriz.
Özellikle yaz ayların da dondurma ile servis
yapabileceğiniz gibi kış aylarında da şeker oranın da değişiklik yapıp kaymak
ile de servis yapabileceğiniz bir tatlı türüdür.
Bu arada dip not: D; “Nergiz gerçek isimdir, aslı Nergis diye yazılar kendisine sordum… ?
Yanıt: nüfus müdürlüğün de kayıt hatası” neyse yazım hatası olmadığını size
teyit ettikten sonra tatlının tarifine geçebilirim.
Malzemeler
6 kişilik
·
1 Adet yumurta
·
1 Su bardağı toz şeker
·
2 Paket vanilya tozu
·
250 Gr tereyağı
·
3 Yemek kaşığı un
·
4 Yemek kaşığı mısır nişastası
·
1 Litre süt
Süsleme tercih
olarak
·
Muzlu dondurma 1 kaşık
·
Kakaolu dondurma 1 kaşık
·
Çikolata sosu
Hazırlanışı
Tencerenin içine yumurta ve şekeri birleştirip çırpın. Üzerine
“nişasta hariç” süt, elenmiş un, vanilya ve tereyağını ilave edin ateşe alın. Hiç
bırakmadan hafif kıvam alıp rengi değişene kadar çırpın. En son kaynama
noktasın da, başka bir kase de nişastanın içine az miktar süt ilave edin
çatalla eritin ve kaynayan muhallebinin üzerine çırpma işlemini bırakmadan azar
azar dökün.
Yaklaşık 3 dk kadar koyu kıvama gelen, muhallebiyi çırpma
işlemi devam edene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Soğuyan muhallebi istenilen sertliğe gelecektir. spatula
yardımı ile kare şeklinde kestiğiniz 6 kişilik tatlıyı servis tabağına alın
yanına 1 top muzlu ve kakaolu dondurma koyun ve çikolata sosu ile servis yapın.
Bu tatlının şeker oranın da değişiklik yapabilirsiniz
dondurma ile serviste daha az şeker koyabilirsiniz. Eğer kaymakla servis yapmak
isterseniz şeker oranını ya aynı tutarsınız ya da biraz daha ilave
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder