Perişan Poğaça Tarifi - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

10 Mayıs 2019 Cuma

Perişan Poğaça Tarifi


Otlu poğaça

Damak tadının sınırı yoktur. Engin dalgalar gibi, lezzetten lezzete koşan bu tad arayışı yepyeni tariflerin ve mevcut malzemelerin değerlendirilmesi ile siz evinizin cheflerine muhteşem fikirler sunar. İşte o fikir ve elinin lezzetine göre bizlere ikram ettiği Perişan poğaça tarifini, Nilüfer hanımdan rica ettim ve siz okurlarıma şiddetle tavsiye edeceğim tarifi paylaşmak istedim.

en yeni poğaça tarifleri

Perişan Poğaça Malzemeleri
·         2 adet yumurta
·         4 buçuk su bardağı un
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         Yarım paket margarin ya da 125 gram tereyağı
·         Kabartma tozu
·         1çay bardağı süt
·         1 çay bardağı yoğurt
·         Yarım bağ dereotu
·         Yarım bağ maydanoz
·         1 kase lor peyniri
·         İsteğe bağlı kaşar peyniri
·         Tuz, karabiber, kırmızı toz biber,


Perişan Poğaça Yapılışı
·       Bir kabın içine 1 adet tüm yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı “akını ise başka bir kaseye ayırın”.
·       Daha sonra aynı kaba un, yoğurt, süt, dereotu, maydanoz, 1 Kabartma tozu baharatlar, oda sıcaklığında yumuşayan margarin ya da tereyağı, sıvı yağ, lor ve kaşarı ekleyin.
·       Hamuru kulak memesi kıvamında olmayacak şekilde az sıvı lokma hamuru benzeri kıvama getirin.
·       Hazırlanan hamuru tepsiye koymak için bir yemek kaşığını yağa bandırıp hamurdan akıtma gibi alıp tepsiye dizin.
·       Öncede 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30- 35 dk tamamen kızarana dek pişirin. Şimdiden afiyet olsun
                                                                          Perişan Poğaça Tarifi
                                                                             Niltyum
Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü