Damak tadının sınırı
yoktur. Engin dalgalar gibi, lezzetten lezzete koşan bu tad arayışı yepyeni
tariflerin ve mevcut malzemelerin değerlendirilmesi ile siz evinizin cheflerine
muhteşem fikirler sunar. İşte o fikir ve elinin lezzetine göre bizlere ikram
ettiği Perişan poğaça tarifini, Nilüfer hanımdan rica ettim ve siz okurlarıma
şiddetle tavsiye edeceğim tarifi paylaşmak istedim.
Perişan Poğaça Malzemeleri
·
2 adet yumurta
·
4 buçuk su
bardağı un
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
Yarım paket
margarin ya da 125 gram tereyağı
·
Kabartma tozu
·
1çay bardağı süt
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
Yarım bağ dereotu
·
Yarım bağ
maydanoz
·
1 kase lor
peyniri
·
İsteğe bağlı
kaşar peyniri
·
Tuz, karabiber,
kırmızı toz biber,
Perişan
Poğaça Yapılışı
· Bir kabın içine 1
adet tüm yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı “akını ise başka bir kaseye ayırın”.
· Daha sonra aynı
kaba un, yoğurt, süt, dereotu, maydanoz, 1 Kabartma tozu baharatlar, oda sıcaklığında
yumuşayan margarin ya da tereyağı, sıvı yağ, lor ve kaşarı ekleyin.
· Hamuru kulak memesi
kıvamında olmayacak şekilde az sıvı lokma hamuru benzeri kıvama getirin.
· Hazırlanan hamuru
tepsiye koymak için bir yemek kaşığını yağa bandırıp hamurdan akıtma gibi alıp
tepsiye dizin.
· Öncede 200
derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30- 35 dk tamamen kızarana dek pişirin. Şimdiden
afiyet olsun
Perişan Poğaça Tarifi
Niltyum
Diğer Tarifler İçin Tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder