Perişan Poğaça Tarifi - Pınar'ın İzlenimleri

Translate

10 Mayıs 2019 Cuma

demo-image

Perişan Poğaça Tarifi


60342085_665383417255303_2404260415275008000_n

Damak tadının sınırı yoktur. Engin dalgalar gibi, lezzetten lezzete koşan bu tad arayışı yepyeni tariflerin ve mevcut malzemelerin değerlendirilmesi ile siz evinizin cheflerine muhteşem fikirler sunar. İşte o fikir ve elinin lezzetine göre bizlere ikram ettiği Perişan poğaça tarifini, Nilüfer hanımdan rica ettim ve siz okurlarıma şiddetle tavsiye edeceğim tarifi paylaşmak istedim.

60301042_397897510806117_5483051238297698304_n

Perişan Poğaça Malzemeleri
·         2 adet yumurta
·         4 buçuk su bardağı un
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         Yarım paket margarin ya da 125 gram tereyağı
·         Kabartma tozu
·         1çay bardağı süt
·         1 çay bardağı yoğurt
·         Yarım bağ dereotu
·         Yarım bağ maydanoz
·         1 kase lor peyniri
·         İsteğe bağlı kaşar peyniri
·         Tuz, karabiber, kırmızı toz biber,


Perişan Poğaça Yapılışı
·       Bir kabın içine 1 adet tüm yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı “akını ise başka bir kaseye ayırın”.
·       Daha sonra aynı kaba un, yoğurt, süt, dereotu, maydanoz, 1 Kabartma tozu baharatlar, oda sıcaklığında yumuşayan margarin ya da tereyağı, sıvı yağ, lor ve kaşarı ekleyin.
·       Hamuru kulak memesi kıvamında olmayacak şekilde az sıvı lokma hamuru benzeri kıvama getirin.
·       Hazırlanan hamuru tepsiye koymak için bir yemek kaşığını yağa bandırıp hamurdan akıtma gibi alıp tepsiye dizin.
·       Öncede 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30- 35 dk tamamen kızarana dek pişirin. Şimdiden afiyet olsun
                                                                          Perişan Poğaça Tarifi
                                                                             Niltyum
Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü

undefined

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *