Islak Kek Nasıl Yapılır - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

9 Mayıs 2019 Perşembe

Islak Kek Nasıl Yapılır


çikolatalı kek,ıslak kek

Enfes lezzeti ve akışkan sosu ile damaklarınız da hoş bir lezzet katan ıslak kek nasıl yapılır?


Malzemeler

·         1 çay bardağı sıvı yağ /100ml
·         1 su bardağı toz şeker /170gr
·         1 su bardağı süt /200ml
·         3 yemek kaşığı kakao
·         2 su bardağı un/200 gr
·         3 adet yumurta
·         1 tatlı kaşığı vanilya
·         1 paket kabartma tozu

Sosu için kullanılacak malzemeler

·         2 yemek kaşığı (50 ml) sıvı yağ
·         1 su bardağı süt /200 ml
·         1 su bardağı su /200 ml
·         3 yemek kaşığı tepeleme kakao
·         1 tepeleme yemek kaşığı un
·         1/2 su bardağı toz şeker /85 gr

Kekin Hazırlanışı

Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave edip mikserle rengi beyazlanana kadar çırpılır. Daha sonra üzerine Yağ ve süt eklenip karıştırmaya devam edilir. Un, Kakao,kabartma tozu ve vanilyayı karışıma eleyerek eklenip iyice çırpılır. Tabanına Yağ sürdüğünüz hafif derin bir kek kalıbına hamur dökülür.Önceden ısıtılmış fırında, takriben 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.
Pişen kekinizi Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.


Sosun hazırlanışı

Sosu için bir tencere içerisine un, şeker, süt, su, yağ ve kakao ilave edilir.Sosunuzu koyulaşana kadar pişirin.Kekinizi sunum tabağına alıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Islak kekinizi ister sadece sosu ile isterseniz soğuduktan sonra arzuya göre üzerine çeşitli süslemeler yapıp (ceviz içi, fındık, Hindistan cevizi)  ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü