Enfes
lezzeti ve akışkan sosu ile damaklarınız da hoş bir lezzet katan ıslak kek
nasıl yapılır?
Malzemeler
·
1 çay bardağı sıvı yağ /100ml
·
1 su bardağı toz şeker /170gr
·
1 su bardağı süt /200ml
·
3 yemek kaşığı kakao
·
2 su bardağı un/200 gr
·
3 adet yumurta
·
1 tatlı kaşığı vanilya
·
1 paket kabartma tozu
Sosu için kullanılacak malzemeler
·
2 yemek kaşığı (50 ml) sıvı yağ
·
1 su bardağı süt /200 ml
·
1 su bardağı su /200 ml
·
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
·
1 tepeleme yemek kaşığı un
·
1/2 su bardağı toz şeker /85 gr
Kekin Hazırlanışı
Bir
karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave edip mikserle rengi beyazlanana
kadar çırpılır. Daha sonra üzerine Yağ ve süt eklenip karıştırmaya devam edilir.
Un, Kakao,kabartma tozu ve vanilyayı karışıma eleyerek eklenip iyice çırpılır.
Tabanına Yağ sürdüğünüz hafif derin bir kek kalıbına hamur dökülür.Önceden
ısıtılmış fırında, takriben 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.
Pişen
kekinizi Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sosun hazırlanışı
Sosu
için bir tencere içerisine un, şeker, süt, su, yağ ve kakao ilave edilir.Sosunuzu
koyulaşana kadar pişirin.Kekinizi sunum tabağına alıp hazırladığınız sosu
üzerine gezdirin. Islak kekinizi ister sadece sosu ile isterseniz soğuduktan
sonra arzuya göre üzerine çeşitli süslemeler yapıp (ceviz içi, fındık,
Hindistan cevizi) ile servis
edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Diğer Tarifler İçin Tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder