Ağız da hoş bir lezzet bırakan ve tek başına da
tüketebileceğiniz enfes bir tat mısır salatasının, yapılışı nasıldır?
Malzemeler
·
Kurutulmuş beyaz mısır
·
Mayonez
·
Kornişon turşusu
·
Bir tutam tuz
·
Haşlamak için yeteri kadar su
Hazırlanışı
Bir gece öncesinden kurutulmuş mısırları suda bekletiniz,
daha sonra bekletilen mısırları düdüklü tencere de 40-45 dakika kadar pişiriniz.
Eğer normal bir tencerede pişirmek istiyorsanız mısırınızın özelliğine göre
yaklaşık 1 ya da 1,5 saat kadar yumuşadıklarına emin olana kadar pişiriniz.
Haşlanan mısırları süzüp soğumaya bırakın. Derin
bir kap içine yaklaşık 5 ya da 6 adet damak zevkinize göre küp halinde kesilmiş
kornişon turşularını ilave ediniz. Bir tutam tuz ve mayonez de ekleyin. Mayonez
tamamen sizin arzunuza göre eklenebilir ancak mısırları tamamen kaplamalılardır.
Son olarak mısırları da ekleyip iyice bulamaç haline getirin aynı Amerikan salatasında
olduğu gibi. Soğuk şekilde servis edebilir ya da aperatif olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder