Mayonezli Mısır Salatası - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

18 Mart 2019 Pazartesi

Mayonezli Mısır Salatası


mısır salatası


Ağız da hoş bir lezzet bırakan ve tek başına da tüketebileceğiniz enfes bir tat mısır salatasının, yapılışı nasıldır?

Malzemeler
·         Kurutulmuş beyaz mısır
·         Mayonez
·         Kornişon turşusu
·         Bir tutam tuz
·         Haşlamak için yeteri kadar su


Hazırlanışı

Bir gece öncesinden kurutulmuş mısırları suda bekletiniz, daha sonra bekletilen mısırları düdüklü tencere de 40-45 dakika kadar pişiriniz. Eğer normal bir tencerede pişirmek istiyorsanız mısırınızın özelliğine göre yaklaşık 1 ya da 1,5 saat kadar yumuşadıklarına emin olana kadar pişiriniz.

Haşlanan mısırları süzüp soğumaya bırakın. Derin bir kap içine yaklaşık 5 ya da 6 adet damak zevkinize göre küp halinde kesilmiş kornişon turşularını ilave ediniz. Bir tutam tuz ve mayonez de ekleyin. Mayonez tamamen sizin arzunuza göre eklenebilir ancak mısırları tamamen kaplamalılardır. Son olarak mısırları da ekleyip iyice bulamaç haline getirin aynı Amerikan salatasında olduğu gibi. Soğuk şekilde servis edebilir ya da aperatif olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun
                                                                                                                 
Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü