Sokak lezzetlerinin
Geleneksel tadı çıtır çıtır kıvamı ile halka tatlısını çok merak edip, evde
nasıl yapılır dedim. Biraz araştırmayla evde bu tatlının yapılışının çok kolay
olduğunu gördüm ve bizzat denedim. Sizlerde kilo kaygınızı biraz kenara atın ve
arada kendinize şıklık yapmak ya da misafirlerinize ikram etmek için halka
tatlısını yapabilirsiniz.
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
·
½ Su bardağı 200
ml sıvı yağ
·
1 Su bardağı 200
ml süt
·
1 Su bardağı 245
gr yoğurt
·
2 Adet yumurta
·
½ Paket kabartma tozu
·
1 Fiske tuz
·
1 Paket vanilya
·
½ Limon suyu
·
500 Gr Un
·
2 Yemek kaşığı
irmik
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
·
750 Gr toz şeker
·
500 ml su
·
¼ Limon suyu
Hamuru Kızartmak İçin
Kafi miktarda sıvı ay çiçeği
yağı
Halka Tatlısının Hazırlanışı
Hamurlu tatlılarda
özellikle tulumba, halka tatlısı v.b kızartılan tatlıların şerbetlerini önceden
hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Malzemelerin hepsini bir
kap için de elinizle yoğurun, hamur akıcı kıvamda olacaktır, unutmayın. Evinizde
var ise pasta krema torbası ya da temiz buzdolabı torbasının kenarını da kesip uygulayabilirsiniz.
Ancak pasta krema torbasının ucu tırtıklı olduğu için halka tatlısı görünümünü
daha iyi vermektedir.
Derin bir tava içerisine
bol miktarda sıvı yağ ilave edin ve ısıtın. Öncelikle hamurdan yağa halka
şeklinde parçalar sıkın. Tavanızın büyüklüğüne göre az miktarlarda hamur sıkın
nedeni ise yağın sıcaklığı düşer ve tatlı hamur halde kalır unutmayın.
Kızaran hamurları hemen soğuk
şerbete atın. Yaklaşık beş dakika bekleyin arzuya göre servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder