Halka Tatlısı Evde Nasıl Yapılır? - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

17 Mart 2019 Pazar

Halka Tatlısı Evde Nasıl Yapılır?



geleneksel halka tatlısı
Sokak lezzetlerinin Geleneksel tadı çıtır çıtır kıvamı ile halka tatlısını çok merak edip,   evde nasıl yapılır dedim. Biraz araştırmayla evde bu tatlının yapılışının çok kolay olduğunu gördüm ve bizzat denedim. Sizlerde kilo kaygınızı biraz kenara atın ve arada kendinize şıklık yapmak ya da misafirlerinize ikram etmek için halka tatlısını yapabilirsiniz.

Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
·         ½ Su bardağı 200 ml sıvı yağ
·         1 Su bardağı 200 ml süt
·         1 Su bardağı 245 gr yoğurt
·         2 Adet yumurta
·         ½  Paket kabartma tozu

·         1 Fiske tuz
·         1 Paket vanilya
·         ½ Limon suyu
·         500 Gr Un
·         2 Yemek kaşığı irmik

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
·         750 Gr toz şeker
·         500 ml su
·         ¼ Limon suyu

Hamuru Kızartmak İçin
Kafi miktarda sıvı ay çiçeği yağı

Halka Tatlısının Hazırlanışı
Hamurlu tatlılarda özellikle tulumba, halka tatlısı v.b kızartılan tatlıların şerbetlerini önceden hazırlayın ve soğumaya bırakın.

Malzemelerin hepsini bir kap için de elinizle yoğurun, hamur akıcı kıvamda olacaktır, unutmayın. Evinizde var ise pasta krema torbası ya da temiz buzdolabı torbasının kenarını da kesip uygulayabilirsiniz. Ancak pasta krema torbasının ucu tırtıklı olduğu için halka tatlısı görünümünü daha iyi vermektedir.

Derin bir tava içerisine bol miktarda sıvı yağ ilave edin ve ısıtın. Öncelikle hamurdan yağa halka şeklinde parçalar sıkın. Tavanızın büyüklüğüne göre az miktarlarda hamur sıkın nedeni ise yağın sıcaklığı düşer ve tatlı hamur halde kalır unutmayın.

Kızaran hamurları hemen soğuk şerbete atın. Yaklaşık beş dakika bekleyin arzuya göre servis edin.

Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü