Donut Nasıl Yapılır - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

24 Mart 2019 Pazar

Donut Nasıl Yapılır


evde Donut nasıl yapılır
Son zamanlarda ülkemizde de satışları yapılan, Amerikan tatlısı ünlü Donut?
Evet, oldukça ünlüler, çünkü biz onları Amerikan filmlerinin polisiye kahramanlarının ellerin de görüp büyüdük. Hep merak etmişizdir acaba tadı tuzu nasıldır diye. Son zamanlar da ülkemizde bu lezzeti bulabiliyoruz, ancak evlerimiz de nasıl yapabiliriz? İşte donut yapımını sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler
·         3 Su bardağı /300 Gr un
·         3 yemek kaşığı kadar toz şeker
·         1 çay bardağı /72 Gr ılık süt
·         1 adet yaş maya
·         1 çay kaşığı tuz
·         1 çay bardağı /100 Ml ılık su
·         2 adet yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı oda sıcaklığında beklemiş margarin ya da tereyağı


Kızartma için gerekli malzemeler
Yeteri kadar sıvı yağ

Soslar için gerekli malzemeler
Sos hazırlanışı tamamen sizin zevkinize bağlı hazırlanabilir ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Alternatif olanları aşağı da yazıyorum.
·         Çikolata sosu
·         Meyveli soslar(çilek, frambuaz, elma v.b)
·         Şeker ve tarçın karışımı
·         Pudra şekeri ve su ile yapabileceğiniz şekerleme
·         Beyaz çikolata sosu

Süslemek için gerekli malzemeler
·         İstenilen Renklerde pasta süsleri
·         Çikolata parçacıkları
·         Renkli meyve sosları

Hazırlanışı
Bir kabın içine mayamıza su ilave ederek iyice eritiyoruz. Başka bir yoğurma kabının içine sırası ile eleyerek un, şeker ve tuz ekleyip, üstüne erittiğimiz maya, iki yumurta sarısı ve sütü katıyoruz. Malzemeleri karıştırdıktan sonra içine oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ya da tereyağını da ekleyip artık elimizle yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemini yapıyoruz.


Hamur kıvamın da oluştuktan sonra hiç bekletmeden, hamuru iki parçaya bölüyoruz, mutfak tezgahını unlayarak hamuru merdane ile ortalama 1,5 ya da 2 cm kalınlığında açıyoruz. Açmış olduğumuz hamuru yuvarlak şekiller ile kesmek için su bardağı ya da benzer bir mutfak gereci ile kesiyoruz. Ortalarının da kesimi için şişe kapağı kullanabilirsiniz.

Hazırlanan hamurların üzerine temiz bir örtü kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
Hamur mayalanma işlemi, hamurlar iyice kabardıktan sonra bitince, sıra kızartma işlemine geliyor. 

Sıvı yağı derince bir tava da kızdırıyoruz. Hazır olan mayalı hamurları kızgın yağa atıyoruz. Ancak hamurlar hassas olduğu için yanmadan pişmelerini gözlemleyin.Kızaran donutları kağıt havlu üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
Donut Nasıl Yapılır
Diğer Tarifler İçin Tıklayınız


Üzeri için eviniz de hazırlayabileceğiniz, yukarı da alternatif olarak sunduğumuz soslar ve süsler ile servis edebileceğiniz gibi sade olarak da sunum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü