Son zamanlarda ülkemizde de
satışları yapılan, Amerikan tatlısı ünlü Donut?
Evet, oldukça ünlüler, çünkü
biz onları Amerikan filmlerinin polisiye kahramanlarının ellerin de görüp büyüdük.
Hep merak etmişizdir acaba tadı tuzu nasıldır diye. Son zamanlar da ülkemizde
bu lezzeti bulabiliyoruz, ancak evlerimiz de nasıl yapabiliriz? İşte donut
yapımını sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler
·
3 Su bardağı /300 Gr un
·
3 yemek kaşığı kadar toz şeker
·
1 çay bardağı /72 Gr ılık süt
·
1 adet yaş maya
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay bardağı /100 Ml ılık su
·
2 adet yumurta sarısı
·
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında beklemiş
margarin ya da tereyağı
Kızartma
için gerekli malzemeler
Yeteri kadar sıvı yağ
Soslar
için gerekli malzemeler
Sos hazırlanışı tamamen sizin zevkinize bağlı
hazırlanabilir ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Alternatif olanları aşağı da
yazıyorum.
·
Çikolata sosu
·
Meyveli soslar(çilek, frambuaz, elma v.b)
·
Şeker ve tarçın karışımı
·
Pudra şekeri ve su ile yapabileceğiniz
şekerleme
·
Beyaz çikolata sosu
Süslemek
için gerekli malzemeler
·
İstenilen Renklerde pasta süsleri
·
Çikolata parçacıkları
·
Renkli meyve sosları
Hazırlanışı
Bir kabın içine mayamıza su ilave ederek iyice
eritiyoruz. Başka bir yoğurma kabının içine sırası ile eleyerek un, şeker ve tuz
ekleyip, üstüne erittiğimiz maya, iki yumurta sarısı ve sütü katıyoruz. Malzemeleri
karıştırdıktan sonra içine oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ya da tereyağını
da ekleyip artık elimizle yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar
yoğurma işlemini yapıyoruz.
Hamur kıvamın da oluştuktan sonra hiç bekletmeden,
hamuru iki parçaya bölüyoruz, mutfak tezgahını unlayarak hamuru merdane ile ortalama
1,5 ya da 2 cm kalınlığında açıyoruz. Açmış olduğumuz hamuru yuvarlak şekiller
ile kesmek için su bardağı ya da benzer bir mutfak gereci ile kesiyoruz. Ortalarının
da kesimi için şişe kapağı kullanabilirsiniz.
Hazırlanan hamurların üzerine temiz bir örtü
kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.
Hamur mayalanma işlemi, hamurlar iyice
kabardıktan sonra bitince, sıra kızartma işlemine geliyor.
Sıvı yağı derince bir tava da kızdırıyoruz. Hazır
olan mayalı hamurları kızgın yağa atıyoruz. Ancak hamurlar hassas olduğu için
yanmadan pişmelerini gözlemleyin.Kızaran donutları kağıt havlu üzerinde
soğumaya bırakıyoruz.
Donut Nasıl Yapılır Diğer Tarifler İçin Tıklayınız |
Üzeri için eviniz de hazırlayabileceğiniz,
yukarı da alternatif olarak sunduğumuz soslar ve süsler ile servis edebileceğiniz
gibi sade olarak da sunum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder