Alman Pastası Nasıl Yapılır? - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

24 Mart 2019 Pazar

Alman Pastası Nasıl Yapılır?


evde alman pastası yapımı

Enfes lezzeti ile damak tatlarının en popüler pasta türlerinden biri olan Alman pastası; İstenilen damak tadı kombinasyonları ile sunulabileceği gibi, klasik pudra şekerli sade pastacı kreması ile de servis edilebilir. Peki, Alman pastası nasıl yapılır?

Malzemeler

Kek için gerekli malzemeler
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 yemek kaşığı yoğurt
·         Yarım su bardağı sıvı yağ
·         Yarım su bardağı süt
·         2 su bardağı kadar un
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya

Kreması için gerekli malzemeler
·         2 yemek kaşığı un
·         1 yemek kaşığı nişasta
·         3 su bardağı süt
·         1 adet yumurta
·         4 yemek kaşığı toz şeker
·         1 tatlı kaşığı vanilya
·         1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
·         1 yemek kaşığı krema

Arası için gerekli Malzemeler

Bu tamamen sizin zevkinize kalmış, ister sadece pastacı kreması ile bırakın, isterseniz sevdiğiniz meyveler ekleyebilirsiniz. Bunlar dilimlenmiş(muz, çilek, şeftali v.b)meyveler ya da marmelatları olabilir.

Üzeri için gerekli malzemeler
·         Çikolata sos (isteğe bağlı)
·         Pudra şekeri (klasik)

Hazırlanışı
Hamuru için;  bir kabın içine yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpın. Sonra sırasıyla süt, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip tüm malzemeleri tekrar çırpın.

Başka bir kaba un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışım ile birleştirip hamuru söndürmeden karıştırın. Kek hamurunu fırın kabına alarak önceden ısıtılmış olan 190 derece fırında, 20- 25 dk kadar pişirin.
Not: Fırınlar da bazen kek pişme oranları değişmektedir. Siz kendi fırın ayarlarınızda pişirebilirsiniz. Önemli olan kekinizin yanmaması ve istenilen kıvamda olmasıdır.

Kreması için;  Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Ocağa alıp sürekli karıştırın ve muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Sıcak haldeyken tereyağı ya da margarini ve vanilyayı birleştirip karıştırın. Kremanın üzerini hava almayacak şekilde kapatıp soğumaya bırakın.

Kek ve kremayı birleştirmek için; 1 yemek kaşığı kremayı çırpın ve kabartın, soğuyan pastacı kremasına ilave edip, iyice çırpın. Soğuyan keki ortadan kesip arasına bu kremayı sürün, sade kalacaksa üzerine diğer keki kapatın. Ancak meyve ya da marmelat ilave edecekseniz krema üzerine ve isteğe bağlı altına da ekleyip keki kapatabilirsiniz.

Son olarak üzerine elekle pudra şekeri serpin. Eğer çikolata sosu kullanacaksanız sadece sosu üzerine döküp yayabilirsiniz.

Alman pastasını tek kek ile yapabileceğiniz gibi aynı pasta malzemeleri ile küçük yuvarlak kek kalıplarında da hazırlayıp daha farklı sunum yapabilirsiniz. Teknik aynı olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. Eğer bir gün yaparsanız bir çay içmeye davet edebilirsiniz…


Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü