Enfes lezzeti ile damak
tatlarının en popüler pasta türlerinden biri olan Alman pastası; İstenilen damak
tadı kombinasyonları ile sunulabileceği gibi, klasik pudra şekerli sade pastacı
kreması ile de servis edilebilir. Peki, Alman pastası nasıl yapılır?
Malzemeler
Kek için gerekli malzemeler
·
3 adet yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 yemek kaşığı
yoğurt
·
Yarım su bardağı
sıvı yağ
·
Yarım su bardağı
süt
·
2 su bardağı kadar
un
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
Kreması
için gerekli malzemeler
·
2 yemek kaşığı un
·
1 yemek kaşığı
nişasta
·
3 su bardağı süt
·
1 adet yumurta
·
4 yemek kaşığı toz
şeker
·
1 tatlı kaşığı
vanilya
·
1 yemek kaşığı
tereyağı ya da margarin
·
1 yemek kaşığı
krema
Arası için gerekli Malzemeler
Bu tamamen sizin zevkinize
kalmış, ister sadece pastacı kreması ile bırakın, isterseniz sevdiğiniz
meyveler ekleyebilirsiniz. Bunlar dilimlenmiş(muz, çilek, şeftali v.b)meyveler
ya da marmelatları olabilir.
Üzeri için gerekli malzemeler
·
Çikolata sos (isteğe
bağlı)
·
Pudra şekeri
(klasik)
Hazırlanışı
Hamuru için; bir kabın içine yumurta ve şekeri ekleyip
iyice çırpın. Sonra sırasıyla süt, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip tüm malzemeleri
tekrar çırpın.
Başka bir kaba un, vanilya
ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışım ile birleştirip
hamuru söndürmeden karıştırın. Kek hamurunu fırın kabına alarak önceden
ısıtılmış olan 190 derece fırında, 20- 25 dk kadar pişirin.
Not: Fırınlar da bazen kek
pişme oranları değişmektedir. Siz kendi fırın ayarlarınızda pişirebilirsiniz.
Önemli olan kekinizin yanmaması ve istenilen kıvamda olmasıdır.
Kreması için; Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve
yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Ocağa alıp sürekli karıştırın ve muhallebi
kıvamına gelince ocaktan alın. Sıcak haldeyken tereyağı ya da margarini ve vanilyayı
birleştirip karıştırın. Kremanın üzerini hava almayacak şekilde kapatıp
soğumaya bırakın.
Kek ve kremayı birleştirmek
için; 1 yemek kaşığı kremayı çırpın ve kabartın, soğuyan pastacı kremasına
ilave edip, iyice çırpın. Soğuyan keki ortadan kesip arasına bu kremayı sürün,
sade kalacaksa üzerine diğer keki kapatın. Ancak meyve ya da marmelat ilave
edecekseniz krema üzerine ve isteğe bağlı altına da ekleyip keki
kapatabilirsiniz.
Son olarak üzerine elekle
pudra şekeri serpin. Eğer çikolata sosu kullanacaksanız sadece sosu üzerine
döküp yayabilirsiniz.
Alman pastasını tek kek
ile yapabileceğiniz gibi aynı pasta malzemeleri ile küçük yuvarlak kek
kalıplarında da hazırlayıp daha farklı sunum yapabilirsiniz. Teknik aynı olacaktır.
Şimdiden afiyet olsun. Eğer bir gün yaparsanız bir çay içmeye davet
edebilirsiniz…
Diğer Tarifler İçin Tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder