Bu yazım da sizlere değişik el lezzetlerini sunacağım,
daha önce de yakınlarımın ya da arkadaşlarımın evde kendi yaptıkları tarifleri
sizler ile paylaşmıştım.
Şimdi ise geleceğin chef aşçılarından olarak gördüğüm Namı Değer AHMEAT tariflerinden birini sunacağım.
·
Ben:D : Sayın konuğum ne yapacaksınız bu ay?
·
AHMEAT: Size lezzet fırtınası oluşturacağım ilki
turta olsun. Mevcut tarifler ile biraz daha yorum katıp neler yapabiliriz ona bakacağız.
Hem kendimi geliştirmek adına hem de bulunduğumuz karantina günlerinin evde kal
çağrısına ayak uydurduğumuz bu süreçte elde olan imkanlar ile neler yapabiliriz
o nu göreceğiz.
Evet Ahmet Bey benimle Nisan ayı için de tariflerini bu
şekilde paylaşacağını söyledi
Sizler de bloğumda kendi tarifleriniz ya da bambaşka
konularınız ve yazılarınızı paylaşmak istiyorsanız.
İrtibat bölümünden bana ulaşabilirsiniz.
Elmalı havuçlu tarçınlı en kıyır Kıyır turta tarifi
İÇ MALZEMESİ
·
3 orta boy elma
·
2 havuç ufak olacak
·
2 yemek kaşığı toz şeker (esmer olursa daha iyi)
·
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Suyunu verip salana kadar tavamızda pişirelim
(Önce havuçları biraz tavada yumuşatın sonra elma ve
diğer malzemeleri atın)
İç malzememiz hazırsa soğuması için kenara bırakın
Şimdi en civcivli bölüm hamurumuz
Hamur İçin Malzemeler
Not: Vereceğim malzemelerde tereyağı yerine margarin
kullanılabilir. Margarin tazeliğini daha uzun korumasını sağlar ancak hemen
tüketecekseniz en makbulü tereyağıdır.
Birazda kıyır olmasını sağlayan etmenlerde; normalde
olmaz olmaz su takviyesidir.
·
125 gr tereyağı(margarin) (oda sıcaklığında
olacak yumuşak)
·
Yarım su bardağı toz şeker
·
1 yumurta komple
·
2 su bardağı un
·
Yarım paket kabartma tozu
·
¼ çay bardağı su
Gelelim Turtanın Yapıma
Önce yumurta, toz şeker ve yağımızı kabımıza alalım.
İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve unu ilave
edip yoğuralım.
Beş dakika yoğurmamız yetecektir yumuşak bir hamur
olmasına dikkat edin.
Hamur hazırsa üstünü streçleyelim 15 dakika buzdolabında
dinlendirelim.
Dinlenmiş hamurumuzdan bir elma büyüklüğünde parça alıp
kenara koyalım.
Kalan parça daha fazla olacak yani hamurumuz 24 cm lik bir
borcam içindir
İki pişirme kağıdı arasına alıp borcamın taban
genişliğinden 2 parmak geçecek şekilde açacağız,
Yağladığımız borcama hamuru koyup kenarlarını düzeltelim
Harcımızı dökelim ve içine yayalım
Kalan hamuru da pişirme kağıdı ile açalım.
Birer parmak kalınlık kesip kafes için kullanalım.
Önceden ısıtılmış 180c fırında 35 dakika pişirelim
Turtamız pişti soğumaya bırakıp dikkatli bir şekilde
kabından çıkaralım
Pudra şekeri ile süsleyip servis edelim
Dilerseniz yanında ekşi bir sos ya da marmelat verebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder