Miş Miş Buğday Çorbası - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

28 Mayıs 2019 Salı

Miş Miş Buğday Çorbası


miş miş buğday çorbası

Tamamen sağlık deposu olan ve ikramlık tercih edebileceğiniz zengin bir çorba tarifi veriyoruz sizlere. Çorba, yemek ve tatlı  tariflerimizin birçoğu kendi deneyimlediğimiz tariflerdir. Kendimize has yapılan bu tariflerden biri de adını Miş Miş Buğday Çorbası koyduğumuz çorbamızda dahildir.

Malzemeler
·         1 Su bardağı pişmiş yarma ya da dövme
·         1 Su bardağı haşlanmış mercimek
·         1 Su bardağı haşlanmış nohut
·         1 Baş soğan 
·         Sıvı yağ
·         1 bucuk litre su
·         1 Yemek kaşığı tereyağı
·         1 Yemek kaşığı tepeleme biber ya da domates salçası
·          Kekik, nane, tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı
·       Derin bir Tencere için de ince yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağ ile kavrulur. Ardından 1 bucuk litre su ilave edilir, ağzı kapanır kaynamaya bırakılır.
·      Su kaynadıktan sonra yarma/dövme ilave edilir ve 15 dakika kısık ateşte pişer.
·      Daha sonra sırası ile haşlanmış  nohut ve mercimek konulur bir 10 dakika daha pişmeye bırakılır.
miş miş buğday çorbası
·     Bir tavada tereyağı az eritilir, salça ilave edip az tava da çevrildikten sonra baharatlar da ilave edilir. Bu karışım en son çorbaya eklenir ve en kısık ateşte 20 dakika daha kaynatılır.  Afiyet olsun


                                                                               
                                                                                                       Miş Miş Buğday Çorbası
                                                                                                                  Niltyum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü