Tamamen sağlık deposu olan
ve ikramlık tercih edebileceğiniz zengin bir çorba tarifi veriyoruz sizlere.
Çorba, yemek ve tatlı tariflerimizin birçoğu kendi deneyimlediğimiz tariflerdir. Kendimize
has yapılan bu tariflerden biri de adını Miş Miş Buğday Çorbası koyduğumuz
çorbamızda dahildir.
·
1 Su bardağı
pişmiş yarma ya da dövme
·
1 Su bardağı
haşlanmış mercimek
·
1 Su bardağı
haşlanmış nohut
·
1 Baş soğan
·
Sıvı yağ
·
1 bucuk litre su
·
1 Yemek kaşığı
tereyağı
·
1 Yemek kaşığı
tepeleme biber ya da domates salçası
·
Kekik, nane, tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
· Derin bir Tencere
için de ince yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağ ile kavrulur. Ardından 1 bucuk
litre su ilave edilir, ağzı kapanır kaynamaya bırakılır.
· Su kaynadıktan sonra
yarma/dövme ilave edilir ve 15 dakika kısık ateşte pişer.
· Daha sonra sırası
ile haşlanmış nohut ve mercimek konulur bir
10 dakika daha pişmeye bırakılır.
· Bir tavada
tereyağı az eritilir, salça ilave edip az tava da çevrildikten sonra baharatlar
da ilave edilir. Bu karışım en son çorbaya eklenir ve en kısık ateşte 20 dakika
daha kaynatılır. Afiyet olsun
Miş Miş Buğday Çorbası
Niltyum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder