Kabak sevenler için pratik ve lezzetli bir omlet tarifi
ile, gün için de tek başına tüketebileceğiniz ya da kahvaltılarınız da tercih
edebileceğiniz bir menü seçeneği olabilir.
Kabak Omlet İçin Malzemeler
1 kişilik
·
1 küçük boy kuru soğan
·
1 küçük boy kabak
·
2 adet yumurta
·
1 adet sivri biber
·
1 adet domates
·
1 tutam tuz
·
1 fiske karabiber
·
1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğan ve biberi arzu ettiğiniz yağda
kavurmaya başlayın.
Üzerine ince dilimlenmiş kabak ekleyip iyice kavurun.
Küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi de ekleyip
hep birlikte harmanlayın ve domatesler yumuşayınca, yumurtları başka bir kapta
çırparak karışımın üzerine dökün.
Omletin altı pişip üzeri katı kıvam alınca tencere kapağı
ya da spatula yardımı ile omleti tava da ters çevirin altlı üstlü pişen omleti,
istenilen sunum tarzı ile hazırlayıp servis yapın afiyet olsun.
Kabak Omlet Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder