Son zamanlar da televizyonlarda yemek yarışmaların da adını sıkça duyduğunuz, birçok nezih restaurant menüsün de yer alan ünlü bir Fransız tatlısı Crème Brûlée, Geçmişi tam olarak 1600'lü yıllara kadar dayanıyor.
Yumurta oranı fazla olduğu için kokusun da
sorun olacağını düşünen varsa, bu tam olarak tarifin yerin de yapılması ile alakalı,
o sebeple kararın da yapılan tarifi asla es geçmeden deneyin ve bu enfes
lezzeti bir chef gibi evinizde uygulayın.
Crème
Brûlée Malzemeleri
·
5 kaşık toz şeker
·
40 Gr tereyağı
·
5 Adet yumurtanın sarısı
·
1Su bardağı krema
·
½ Su bardağı süt
·
1 paket vanilya
·
4 yemek kaşığı kadar esmer şeker
Crème
Brûlée Yapılışı
·
Cam bir kase içine yumurta sarılarını,
toz şeker ve vanilyayı ekleyip çırpın.
·
Bir tencere içine süt ve kremayı birleştirip
kısık ateşte kaynatın, ocaktan aldığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye
kadar bekletin.
·
Kremalı süt karışımı oda sıcaklığına
gelince içine yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın.
·
Karışıma en son tereyağını katıp tüm
malzemeleri iyice karıştırın.
·
Karışımı fırına dayanıklı cam ya da
porselen kaplarına eşit oranda paylaştırın.
·
Bir tepsi içine su koyun ve hazırladığınız
Crème Brûlée’li kapları üzerine koyun.
·
Önceden ısıtılmış fırında 120C ısıda kırk
dk kadar pişirin.
·
Tatlının ılınmasını bekleyin sonra
buzdolabına kaldırın.
· Servis öncesi soğumuş tatlıların üstüne esmer şeker serpin, pürmüz ile şekeri yakın. Eğer evinizde pürmüz yok ise, buz dolu derin bir tepsiye soğuk tatlıları yerleştirin, fırının ızgara bölümünü çalıştırın, Crème Brûlée olan kapları ısısı yüksek ızgaraya yakın mesafede yerleştirin. Şekerlerin karamelleşmesi ile fazla bekletmeden fırından alın. Merak etmeyin buz tatlının kıvamını koruyacaktır.
Hazırlanan Fransız tatlısı Crème Brûlée'yi istenilen şekilde süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Diğer Tarifler İçin Tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder