Crème Brûlée Nasıl Yapılır - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

31 Mart 2019 Pazar

Crème Brûlée Nasıl Yapılır

Fransız tallı


Son zamanlar da televizyonlarda yemek yarışmaların da adını sıkça duyduğunuz, birçok nezih restaurant menüsün de yer alan ünlü bir Fransız tatlısı Crème Brûlée, Geçmişi tam olarak 1600'lü yıllara kadar dayanıyor.

Yumurta oranı fazla olduğu için kokusun da sorun olacağını düşünen varsa, bu tam olarak tarifin yerin de yapılması ile alakalı, o sebeple kararın da yapılan tarifi asla es geçmeden deneyin ve bu enfes lezzeti bir chef gibi evinizde uygulayın.

Crème Brûlée Malzemeleri

·         5 kaşık toz şeker
·         40 Gr tereyağı
·         5 Adet yumurtanın sarısı
·         1Su bardağı krema
·         ½ Su bardağı süt
·         1 paket vanilya
·         4 yemek kaşığı kadar esmer şeker

Crème Brûlée Yapılışı

·         Cam bir kase içine yumurta sarılarını, toz şeker ve vanilyayı ekleyip çırpın.

·         Bir tencere içine süt ve kremayı birleştirip kısık ateşte kaynatın, ocaktan aldığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

·         Kremalı süt karışımı oda sıcaklığına gelince içine yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın.

·         Karışıma en son tereyağını katıp tüm malzemeleri iyice karıştırın.

·         Karışımı fırına dayanıklı cam ya da porselen kaplarına eşit oranda paylaştırın.

·         Bir tepsi içine su koyun ve hazırladığınız Crème Brûlée’li kapları üzerine koyun.

·         Önceden ısıtılmış fırında 120C ısıda kırk dk kadar pişirin.

·         Tatlının ılınmasını bekleyin sonra buzdolabına kaldırın.

·       Servis öncesi soğumuş tatlıların üstüne esmer şeker serpin, pürmüz ile şekeri yakın. Eğer evinizde pürmüz yok ise, buz dolu derin bir tepsiye soğuk tatlıları yerleştirin, fırının ızgara bölümünü çalıştırın, Crème Brûlée olan kapları ısısı yüksek ızgaraya yakın mesafede yerleştirin. Şekerlerin karamelleşmesi ile fazla bekletmeden fırından alın. Merak etmeyin buz tatlının kıvamını koruyacaktır. 

Hazırlanan Fransız tatlısı Crème Brûlée'yi istenilen şekilde süsleyip  servis edebilirsiniz
                                                                                                                                   Afiyet olsun
Diğer Tarifler İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü