KÖRİLİ PEYNİRLİ KEK “CURRY CHEESECAKE” - Pınar'ın İzlenimleri

GÜMDEMDEKİLER

Translate

30 Nisan 2019 Salı

KÖRİLİ PEYNİRLİ KEK “CURRY CHEESECAKE”



tuzlu peynirli kek,CHEESECAKE

Evde boş boş otururken çay saatine yakışacak tuzlu ancak ilginç bir kek denemek istedim ve içeriği ile enfes bir lezzet elde ettim. Yapılışı oldukça kolay olan ve evlerinizde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeler ile bu özel kek, tuzlu atıştırmalıklar sevenler için ideal bir lezzet. Gelen misafirlerinize de sunabileceğiniz körili peynirli kekin tarifine gelin hep birlikte bakalım.


Körili Peynirli Kek “Curry Cheesecake” Malzemeleri
·         3 Adet Yumurta
·         Yarım Paket Margarin
·         1 Adet Hamur Kabartma Tozu
·         1 Su Bardağı Süt
·         3 Su Bardağı Un
·         150 Gr Beyaz Peynir
·         1 Fiske Tuz
·         1,5 Tatlı Kaşığı Köri


Körili Peynirli Kek “Curry Cheesecake”Hazırlanışı

Yumurta, tuz, eritilmiş margarini iyice mikserle çırpın, karışıma sırasıyla süt, köri ve eleyerek un ve kabartma tuzunu ekleyin ve akışkan bir kek kıvamına getirin. En son peyniri rondo da iyice ezip hamura ekleyip karıştırın. Hazırlanan hamuru orta boy teflon tencereye içini margarin ile yağlayıp dökün. Yaklaşık olarak kısık ateşte 30 dk ağzını hiç açmadan pişirin ve ters düz yaparak bir 10 dk da diğer tarafını pişirin. Pişen keki servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
Ben tencerede yaptım ancak siz aynı malzemeyi kek kalıbında fırında 175 C  de 35–40 dk aralığında pişirebilirsiniz. Unutmamanız gereken fırın pişirme tekniğine gelince, her fırın aynı oranda kek ya da benzeri malzemeleri pişirmemektedir. Buna dayalı olarak her zaman hangi oranda ısı ve dakika da pişirme yapıyorsanız ona öre ayarlayın. Benim size verdiğim genel ortalama tablosudur ve siz kendi mutfak aletlerinizi genel her tarif için kendinize göre ayarlayın. Şimdiden afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Menü